hehuu~~~pegi becuti2 ke KKB mmg hobi ku dimasa terluang...membebel an gf and belajar masak an mak..hoho terbaik la nokks..nak wat pavlova kena ada
- 4biji telur telur putih sahaja)
- 1sudu tepung jagung
- 3/4 gula icing
- 1/2 sudu kecik cuka makan
- 1 sudu esen vanila
- whip cream (non -dairy)
- buah-buah sedap - anggur hitam, peach, kiwi, strawberry and so on..
step first skali...yeaa pukul putih telur yg 4 biji tuuuuu |
sampai gebu dan kembang camni...kalau baling bowl ni pon dye xtebalik.. |
next masukkan gula icing |
sikit2 taw...sampai dye kembang and cantik... |
dan disamping tu letak tepung jagung sebanyak 1sudu je taw..hehe letak elok2 |
disamping itu juga..cececehhh masukan esen vanila dgn cuka makan...jgn byk2 n telebih tawww |
dan rupenye...begini la...cantikkkk dan geram.. |
next sebb aku wat 2layer...aku wat 2bijik..masukkan dlm loyang and bakar...selama 1jam dgn suhu 120 darjah |
da tebakar...dye jd cmniiii..hehehehe |
ok time tu da boleh pukul whip cream ni...huhuiiiiiii pukul 10minit bia dye kental mantap n gebu |
yeaaa ini buahhh dye...fisz ni xreti potong...hahahaha |
oke untuk fes layer...ltak whip cream...woo!! |
hehe excited..susun cntik2 |
then letak layer yg ke 2...dannn |
siappppppppppp!!awwwwwww |
makan!!!!! |
cute je bila da potong. nk tryyy.. oven tu bape degree and bape lama..?
ReplyDeletekalau pkai oven letrik suhu dalam 110-120darjah celcius...kalau oven dapor dlm 140 degree...urm 1jam syg
DeleteThis comment has been removed by the author.
ReplyDelete