Saturday, September 3, 2016

Days 90 AaliUmar

Rindu..sungguh ibu rindu,
Rindu yang tiada batas,
Rindu yang tiada akhir,
Sumpah ibu rindu..
Tak tertanggung..

Allahu,
Disaat semua orang gembira memangku anak mereka
Disaat semua orang gembira menunggu hari kelahiran
Bersedia menanti kehadiran insan yang dikandung
Lahir cemburu dihati
Allah kau buang jauh perasaan ini

Duhai pahlawan
Ibu cuba jadi kuat
Ibu cuba tidak sedih
Ibu cuba untuk tidak menangis
Tapi ibu rindu..

Rindu yang tak tertanggung

#aaliumar
#twins
#incrediblejourney

Thursday, July 7, 2016

Days 32 AaliUmar



Assalamualaikum pahlawan pahlawan ibu AaliUmar..
Hari ni da 2Syawal1437h da 32hari umur anak2 ibu taw..arini first time ibu ziarah rumah pendekar ibu ni, Alhamdulillah lega ibu tgk..cantiknyaaaa..tunggu lagi sebulan dua insyallah ibu akan uruskan dgn ayah berkenaan batu sungai, rumput carpet, batu nama and pokok untuk anak2 ibu..Xsabarnyaaaaa..

Biarlah orang nak perli2 ibu ckp itu xboleh ini xboleh..for me, selagi kau xrasa kehilangan kau xkan rasa utk buat semua ni..kalau alamat rumah kita yg duniawi ni pon kita kne pilih lot ade no unit ada nama apa salahnya dekat kubur kita letak alamat juga?kalau dlm rumah duniawi kita pon terhias cntik apa salah takat letak batu sungai n rumput carpet?kalau rumah duniawi kau sapu debu buang sawang apa salah aku membasahkan kubur yg kusam dgn siraman?
Ini bukan puja ini sayang, sayang yang sudah disyurga.

Aku bukan ikut adat tp ini adap.

Aali Ramadhan bin Mohd Sufian & Umar Ramadhan bin Mohd Sufian as usual cuddles and kisses for both of u..love u hummingbird heartbeat πŸ’•

#aaliumar
#twins
#incrediblejourney
#heaven
#teamrayakl
#syawal

Thursday, June 30, 2016

Sunday, June 19, 2016

#pantang day 14

Ade orang cakap xboleh basah rambut masa pantang...r u kidding me??hahahaha xkepams ke uolls??ewww tolong la beragak2 sikit..mensucikan diri tu boleh hindarkan dari perkara kotor..setan pon xsuka kalau uolls bersih2..tp kau bayangkan lah kalau sepanjang pantang 44hari kau xbasuh rambut??xberkerak ke kepala kau?dgn peluh lagi?ewwww xsakit kepala ke jah??

Ok macam ni la..kita masa dalam pantang mmg kena ikat rambut sanggul tinggi tu sebab xnak bagi masuk angin..ikat kemas xmo la biarkan rambut tu megerbang tp hagak2 la jgn la diikat rambut yg basah tu..berbau la nanti..silap2 kutu laut pon singgah..macam aku..aku akan basuh rambut 2-3hati sekali..dah habis shampoo pakai favourite loreal oren aku tu..hairdryer la..yg tukang hairdryer ade dua orang~mama dan abe..kalau baby balik baby yg tlg..princess uolls πŸ‘ΈπŸΌπŸ‘ΈπŸΌ Haruslah org yg hairdryer kan..then before ikat mmg aku pakai serum..ni mmg wangi laaa sbb aku mmg kaki g saloon..agak2 serum dorg wangi aku tanya la pakai apa then aku beli la kat situ..lepas tu baru ikat kemas2..haaa gitewww!!

Ni ade ke g bantai ckp dalam pantang xleh cuci rambut sbb nak kena ikat rambut..uolls lahir zaman tok kaduk mana??bawang putih bawang merah pon taw kena keringkan rambut..come on..pantang biar bersih jangan selekehπŸ’ Baru lah aumm..

#aaliumar
#incrediblejourney
#ramadhan
#pantangbersalin

Saturday, June 18, 2016

#pantang day 13

Hari ke 13 berpantang and still menulis blog..ni bukan experience org dah ni mmg sendiri punya experience..yeaaa mungkin orang lain xsempat nak bercerita ye la excited kan jaga anak2..kita yg xde buat apa ni berblogging la ye..cerita pantang aku ni bukan nak menunjuk yang aku ni discipline sgt nak berpantang tapi ini la dia pengalaman hidup berpantang..mcm aku mmg admit suka sangat baca blog tp xpernah laa aku jumpa setiap hari dia update mcm aku..yg aku baca semua macam copypaste blog sebelah..benda sama..ye la common sense yg dorg bagitaw pantang bersalin 44hari pantang makan n 100days pantang kerja berat..yg mana sgt2 la memboringkan..aku taw sebagai aku or sesiapa yg xpernah pantang akan terpinga2 xtaw nak buat apa time dlm pntang..yakin ke kena tungku lagi betul ke kna pakai stokin bengkung segala..mcm karut kan..tp kalau ade reference haaa kan senang!!

Ade jiran2 makcik2 πŸ‘„πŸ‘„ datang tgk aku dorg tgk aku pakai stokin lagi dorg ckp 'bagus kaklong pakai stokin, ade sapa tu yg kita tgk baruni tu xpakai stokin!!haaa jaga elok2 kaklong!" Dgn penuh perhatian aku start la imagine yg apa saja aku buat dorg akan nampak dan akn cerita..so better aku pantang betul2 supaya bila dorg g umah org lain dorg cerita-"haa jadi lah mcm si kaklong tu bagus dia pantang betul!" Muahahahhahahaahaha😈😈 saje je la!!!
Tapi sebetulnya!!kenapa pantang kena pakai stokin??sebabnya xnk badan sejuk..badan sejuk ni namanya xsihat!!mengundang pada mommy blues!!so better pakai stokin..badan nak pakai lama ni geng!!mencegah lg elok dr mengubat!!gitew!!
πŸ‘£pakai stokin setiap masa time dalam pantang 
πŸ‘£sebab xnk bg kaki tu bersentuh dgn lantai kang sejuk!
πŸ‘£kaki ni kan urat utama kang angin satu badan sampai kepala hazab!
πŸ‘£dr kaki ni la saluran darah kita..so kalau nk rse sakit darah beku tersekat xyah ler pakai..dia xrasa sekarang der..dia rasa nanti..nak taw cane rase xyah pakai taw!!😘😘

#aaliumar
#ramadhan
#incrediblejourney
#pantangbersalin

AKU NI XLEH FOKUS MENULIS BAU SEDAP LAKI AKU MASAK NASI ARABπŸ›πŸ–

Friday, June 17, 2016

#pantang day 12

Bengkung!!apa kelebihan dia??apa tujuan dia??untuk apa??chop2 relax cool2..kita cerita pelan2 ok??ok x uolls?? Hari ni dah 12 hari berpantang..mempersiapkan diri persiapkan mental dan semua2 la..as usual pemakaian bengkung full credit to my lovely husband-thanks abe memprincesskan ayg sokmo2. Air mandian full credit to mama and moral support thru fon full credit to papa even tgh busy kerja!!😘😘😘 much much much love πŸ’žπŸ’• untuk apa bengkung ni ye??penting sgt ke??xpakai bengkung pon kurusπŸ’€πŸ’€ erk come on..actually yg kita kena jaga dalaman..bila kata dalaman first is hati, second pemikiran dan last is healthiness..health berkait rapat dgn organ dalaman..n masa pantang ni la peranakan kena jaga..nk kecutkan rahim, nak back to anak dara, nak pikat suami..aih mcm2 la..memang sekarang ni baru anak first..xnampak uolls..xrasa..umur pon baru 20an..iolls anak 3 dah tp semua Allah jaga..bersalin mcm org lain gak sakit..berurut 3hari angkat peranakan masukkan batu meriyan dalam sarung.. Bezanya anak2ibu Allah jaga,xde disamping ibu..

Ok back to bengkung..bengkung ni grib kita nya badan untuk dalaman2itu lah..of course first thing first bengkung ni utk kurus..tapiiiii..tapi selain tu bengkung ni dpt
πŸ’ƒπŸ» membentuk badan
πŸ’ƒπŸ» kemaskan badan (uolls nak gelebeh xyah pkai)
πŸ’ƒπŸ» perbetulkn blik kedudukan yg terlari2
πŸ’ƒπŸ» therapy minda
πŸ’ƒπŸ» mantapkan perjalanan darah

Egt!!sekarang xpkai mmg xnmpk xrasa..sekarang uolls n what do u expect another 5years another 10-20years..at that time bru nk menyesal??πŸ™…πŸ»πŸ™…πŸ»Sembang dgn dinding je la....bengkung pkai 25-44days je pon..and lepas pada tu iolls mmg jenis pkai corset gitu..dr sekolah mmg pkai corset..masuk u mmg xsempat la nk bercorset ni..dulu i olls pkai corset crony okeyy..now my husband beli one set ELYSYLE Corset da almost setahun lebih gak la pkai..badan pon nmpk kemas..maybe sesetengah xtahu corset ni jenis apa tp kalau nak boleh roger iolls. Harga lebih kurang RM3k xlebih😘😘 nak bini hot stuff depan uolls bg je hadiah ni..insyallah bukan takat sihat je..tp thp hot stuff the bomb!!

#aaliumar
#ramadhan
#incrediblejourney
#pantangbersalin

#pantang day 11

Hari ke 11 still mandi dengan air teresap/mandian herba..segar je badan dgn air suam2 ni..mandi 2 kali sehari je pagi sekali ptg sekali..jgn mandi malam yea semua..no no no big NO!! Daun2 ni papa yg kutip then ada a few cousin kat kampung nu kirim.. Antara daun yg terlibat dalam acara mandi time pantang ni

🌱 daun kunyit
🌱 daun lengkuas
🌱 daun sireh
🌱 daun pandan
🌱 daun serai wangi
🌱 daun mengkudu
🌱 dan ade a few lagi kot lupa..

Ok kalau ade sesiapa yang lepas ni tengah pantang xde daun2 ni boleh la roger2 iolls..manjakani pon petik depan umah jerr..

Kelebihan mandian herba ni bukan takat segarkan badan je uools, tp ini merupakan satu therapy minda dgn haruman bau daun2 akar kayu..perubatan traditional masa kini tampak kolot(katekau) tp secara sedar xsedar perubatan traditional merupakan satu langkah bijak yg x dapat ditandingi dgn mana2 perubatan atau set mandian modern..kesegaran badan ni boleh dirasai bagi mereka yg dalam pantang je..kalau xdalam pantang pon boleh je mandi..terus hyper kau jah!!aku start mandian herba ni lepas bersalin terus mamapapa cari daun akar kayu segala..tuang air panas mendidih dalam daun2 tadi pergh dia punya bau..wanginyaaa cm air sungai puncak bukit- ok ni teringat secret forest- nak mandi campur dgn air sejuk tangki tu..jgn xcampur mendidih kulit kau kang..biar dia suam2..perghhh lazat!!

Ibu berpantang part paling kena jaga urat!!jgn sampai demam jgn sampai lemah..just imagine kalau badan uolls xsegar??dr situ lah timbulnye mom funk/mommy blues..


 #pantangbersalin
#aaliumar
#ramadhan
#incrediblejourney

Tuesday, June 14, 2016

#aaliumar part 7

Pantang hari ke 9..orang lain dalam pantang xsempat pon nak care ke amek gamba lauk..ye la my Aali and Umar kan pandai jaga diri sendiri..bagus taw xmenyusahkan ibu dia pon..tp ibu rindu..dulu masa pregnant kan Aali and Umar aku paling hangin dengar orang ckp .." Habis lah dia anak kembar, lelaki plak tu confirm xterjaga.." Hoi!!aku cili mulut baru taw..anak2 aku, aku taw la nak handle!!ko pehal jeles xdpt kembar??tp xckp pon cmtu..terfikir je la nak ckp cmtu..tp xbaik taw korg yg mulut bangkai ni sembang gtu...hati orang kena jaga sbb lidah ni luka dia dalam - ye lah lidah tu setajam pisau..nak taw tajam pisau bak dtg lidah ko aku kerat..terus bercakap benda elok2 je..

Ok ok tutup case..nak cerita lauk pantang teremosi plak dah!!!

Ni mama prepare 
🍚 Nasi Panas (beras mangga-mama jual ni 5kg RM15 nak beli kasi roger)
☘ Sawi rebus blackpeper 
🌱 acar halia and kunyit 
πŸ— ayam goreng 
🐟 ikan goreng
🍷 air spe kedere (gingseng) - ni kat kelate je ade ni oiii..nasib cousin i yg baik hati kak anis fatima tu kirim..kalau x aku xtaw pon kewujudan spe kedere ni..

Oi terbantut jap xegt nak tulis apa..hkl bru lepas call-" puan xdtg ye untuk scan baby harini" aiyoooo xbaca record ke file xsampai.."saya dah bersalin 6/6/16 and babies premature dah meninggal.."hai la hkl mengapakah anda x alert..padahal dlu beria la kate dorg wajib g gh sebab dorg ade record kita n twins ni high risk nak xnk kena gh..tapi apakah ini???terbukti kerjaan gila yg mereka lakukan sama sekali tidak membantu (baca cm sinetron)ke hkl ni kalau bersalin dia ada 10file untuk kita??r u serius??aku rse selama aku masuk sdmc record aku satu file je..baca la dlm satu file tu mcam2 record ada smpai tebai file aku..demam dlm tu, pregnancy dlm tu, hormon jantan lebih pon dalam tu..tetibe kat hkl ni aku cek baby sbb twins n bersalin je tu pon ade 2.3.4 file ke??

Aali Umar doakan ibu duhai pahlawan 😘😘😘



Monday, June 13, 2016

#aaliumar part 6

Aku nk mintak maaf kepada sesiapa yg telefon aku xangkat, what's app aku xreply, reply pon ala kadar je..maaf sgt, mmg aku terpaksa memilih orang2 yang patut aku angkat n yg patut aku ignore..bukan sesaja tp aku je yg tahu siapa yg boleh bg aku kuat time2 gitu..itu cara aku..
Ade satu hari before waktu berbuka aku dpt call dr sorg sahabat aku yg aku kira sgt close and aku mmg syg dia mcm adik aku..dia insan yg paling kuat pernah aku jumpa..yatim piatu sebatang kara..tp dia kuat!awan tempat berlindung tanah tempat berpijak dia xpernah salahkan takdir..dia call aku angkat xde hello xde apa terus setepek aku kena...
"Mok, ade hikmah disebalik semua ni..Allah terlalu rindukan kau an laki kau..dia terlalu rindu sebab kau selalu lupa adanya dia..KAU DAH LAMA SANGAT LUPA DIA SAMPAI DIA NAK KENA CARI KO.."
"Ye mok.."
"Kau sabar, kau kena kuat..ingat Allah jgn lupa anak kau dah bahagia kat sana.kita xtahu lagi macam mana.."
"Kau kat mana??ade duit ke x??bebuka apa??xde mknn mai umah aku.."
"Kau jgn sibuk hal aku,malaikat pemberi rezeki xkan biarkan aku mati..bumi ni luas..Assalamualaikum....."
Allahuakbar allahurabbi terima kasih sahabat.. Alhamdulillah syukur terima kasih Allah kau hantar seorang sahabat yg mengingatkan aku tentang qa da' & qadar..ye!!jenis aku ade beberapa orang je yg boleh pulihkan semangat aku..ade BEBERAPA je..

Anakanda ku Aali Umar,
Sesungguhnya ibu memerlukan doa kalian utk istiqamah dan tetapkan iman ibu,
Pahlawan-pahlawan ibu terimakasih menjadi peneman ibu disaat ibu lemah 
Disaat ibu mmg perlukan seseorang tetapi kalian membuatkan ibu cekal dengan setiap dugaan yang menimpa,
Duhai Aali Umar terimakasih sudi berada dalam rahim ibu selama 6bulan dan terimakasih kerana terlalu sayangkan ibu,
Kalian terlalu istimewa dan sempurna..
Ibu rindu..

Kisses and cuddles πŸ˜˜πŸ€—

#aaliumar
#incrediblejourney
#ramadhan

#pantang day 8

Pantang hari ke 8 masih dijaga abe, mama n papa..and adik2 kaklong - thanks taw semua thanks sgt2..mandi air akar kayu berbengkung sampai kempis la perut..minum air pink yang sgt mcm air masak (ore kelate panggil spe kedere)- tp dia adalah sejenis ginseng. Pagi ni lauk simple ni je sebab semalam aku dah habiskan acar halia kunyit mama..heee tggu sepupu bawak ladduu je dtg ni..ya Aali and Umar bahagianya u guys!!ibu rindu lah nnt kita jumpe taw..anak2 ibu yg sgt baik dan sayang ibu ni..mainlah sepuasnya..ibu xsabar nak habis pantang..ibu nak mengaji..ibu nak g kubur..ibu nak persiapkan diri supaya nanti Aali and Umar xmenangis cari ibu xjumpa2..ibu nak biar sampai sana terus ibu jumpa Aali and Umar..xyah tunggu lelama kan??ibu tahu Aali and Umar xsanggup nak hadapi cabaran dunia yg sgt menyakitkan..dunia yg kelam dan kotor penuh dgn org yg xsanggup anak2 ibu tempuhi..Sayang2 ibu at least ibu tahu anak2 ibu selamat disana..tlg ibu sayang2 ibu..percepatkan setiap hari ibu..ibu xsabar ni syg nk persiapkan diri ibu keluar dr lembah dosa2 ibu..

#aaliumar
#incrediblejourney
#ramadhan

#aaliumar part 5

6 Ramadhan
Lenguh urat2 ibu masih terasa syg2..
Setiap hari ibarat mimpi..
Melahirkan anda berdua adalah sesuatu yang indah dan cukup sempurna..
Hilang kesakitan ibu disaat melihat kalian menghirup udara didunia..
Alhamdulillah Allah meminjamkan 2jam untuk ibuayah bersama kalian..
Aali dan Umar insyallah bahagia kalian disana, berkatilah kami duhai anakanda..

Kisses and cuddles πŸ˜˜πŸ˜˜πŸ€—πŸ€—

#aaliumar
#incrediblejourney
#ramadhan


Aali Ramadhan bin Mohd Sufian & Umar Ramadhan bin Mohd Sufian pahlawan syurga ibu ayah.
Lahir pada 6/6/16 bersamaan 1 Ramadhan 1437h jam 2:29am-Aali 2:36am-Umar di labor room 3 HKL
Tinggi lebih kurang sama - sehasta (saya kira sgt tinggi)
Berat 350g Aali 320g Umar.
MCDA Twins - 1 uri 2 kantung kembar seiras
Lahir sebagai premature dan organ dalaman tidak matang
Aali lahir masih didalam kantung
Umar lahir songsang
Kembali pada jam 3:20am Umar 3:40am Aali
Disolatkan rumah Nanny & Tok ayah di keramat
Dikebumikan satu liang lahad bersama uri di tanah perkuburan batu muda pada sekitar jam 9:30am.
Punca kelahiran awal- salah satu risiko yg dialami sekiranya twins pregnancy. Baby mengeras utk lahir awal dan menarik pasangan kembarnya.


7Ramadhan
Ini first and last comforter Aali and Umar.. Pengubat rindu ibu utk kalian..
Rindulah πŸ˜‡πŸ˜‡

Kisses and cuddles πŸ˜˜πŸ€—

#aaliumar
#incrediblejourney
#ramadhan



#aaliumar part 4

Pahlawan-pahlawan ibuπŸ€—πŸ€— buat ape tu syg?? Ibu nak sambung cerita  ni..

Dalam ibu dok muntah2 sampai lembik2 la bangun pkul 2pagi xtidur smpai pukul 4-5pagi ayah gosok2 belakang urut2 kepala ibu.. Esoknya sekitar jam 7:45pagi ibu dapat call ayah accident..Allahu, tapi ibu tahu pahlawan ibu ni tolong ibu.. X susahkan ibu, AJAIB😱 ibu dah x muntah.. Kalian ni mmg betul la sayang ibu..tq sayang2 Aali Umar!!tq sebab kuatkan hati ibu..xpernah ibu sekuat ni duhai anakanda sekalian..hampir 2bulan ulang alik hospital hantar ayah..anak2 ibuayah dah masuk 22minggu..dan ibu baru tahu 22minggu tu dah masuk 6bulan  ye?? Ye la due kan September mesti la dah 6months kan..tapi Aali Umar mengeras nak keluar awal..kenapa sayang2 ibu??xsabar nak jumpa ibuayah ye??masa sampai hospital doctors ckp ibu contraction bersalin tp kalau anak2 ibu keluar akan premature dan xleh survive sbb organ dalaman belum matang lagi..ibu mintak pahlawan ibu mohon jangan la keluar lagi dok la dalam dlu..tapi nanny peluk ibu mintak untuk redha dgn apa yang bakal jadi..ibu tutup mata fikir anak ibu..ibu baca surah al insyira,ayat qursi, selawat dan bila ibu takbir dgn sekali teran jam 2:29am Aali keluar..Allahu masih dalam kantung anak ibuayah..comelnya gerak2 lagi, doc tanya ibu untuk pecahkan kantung sebab Umar still kat dalam..lepas ibu tgk Aali ibu angguk doc terus pecahkan potong tali pusat letak atas ibu..Ya allah hensemnya anak ibu, wangi nya dia..πŸ€—πŸ€— ibu rasa air keluar lagi ayah bangun bgtaw ibu kaki sayang Umar dah keluar, sekali lagi ibu kembali bertenaga Alhamdulillah 2:36am Umar keluar doc sambut terus potong tali pusat letak atas dada ibu😊😊 seronoknya Aali Umar gerakkan tangan kaki n mulut..then doc amek kena letak dalam warmer.. Ya Allah cukup sempurna..hensem dua2, tinggi plak tu..kenapa xsabar pahlawan2 ibu ni..tapi ibu tahu syg2 ibu pergi tanpa rasa sakit..jam 3:30am Umar pergi ibu redha jam 4:00am Aali kembali tika diazankan ayah..kami redha syg cuma kami rindu😊😘
#aaliumar
#incrediblejourney
#ramadhan


5th Ramadhan 5th days Aali Ramadhan and Umar Ramadhan in heaven..
The incredible journey that both of u are facing now..

Dear Aali and Umar,
Ibu knows both of you always pray for us to remain strong day by days.. Ibu also knows that both of u always make doa for us..
Ibu knows that both of u come and see us every single moment..
Ibu knows both of u love to be there and ibu always pray for both of u..

Aali and Umar,
Both of u are my strength
My love
My apples
My honeybunny
And the most important thing is my PAHLAWAN!!

Kisses and cuddles πŸ˜˜πŸ˜˜πŸ€—πŸ€—
Love❤️

#aaliumar
#incrediblejourney
#ramadhan


#aaliumar part 3

Aali Umar Ramadhan how much ibu miss both of u..ibu admit ibu degil sgt sampai ibu marah doctors don't touch my babies..well both of u know this is ibu kan😊😊😊kay honeybunny pahlawan ibu see both of u in a sweet dream ya!!😘😘 #aaliumar
#incrediblejourney
#ramadhan


Hari ni dah 4 Ramadhan dah 4hari jugak Aali Umar ibu minum susu syurgaπŸ€—πŸ€—..

Sayang2 ibu, izinkan ibu bercerita betapa ibu gembira mendengar perkhabaran dari Allah 😊 16February2016 ibu berada di Seoul, Korea dan upt test was positive 😍😍 Alhamdulillah ibu panjatkan syukur yang tidak terhingga..Xsabarnyaaaaa ibu nak inform ayah yg ibu ade bodyguards kat sini..hehe semua team travelogue excited dan jaga ibu sehabis princess😘😘 cayalah pahlawan ibu nak jus delima πŸ‘korea la, strawberries, πŸ“main salji la semua dpt kat sana❄️☃ seronoknya pahlawan ibu ni!!ibu balik kl ayah excited bawak ibu g sdmc jumpe Dr. Onny.. Rupe2nye pahlawan ibuayah dah 8minggu dah anak2 ibuayah 😍😍seronoknya then doc ckp eh eh kembar ke ye laaaaa kembar laaaaa😱..ya Allah sujud syukur ibu, seronoknya 😍 identical twins pulak tuπŸ˜‡πŸ˜‡..so sweet!!eeee aktif taw..start tu ibu da pening2 muntah2..sampai 4bulan..aktifnyaaaa pahlawan pahlawan ibu😘😘

Ibu rindulah❤️❤️nanti dtg taw Aali Umar..😘😘
#aaliumar
#incrediblejourney
#ramadhan


#aaliumar part 2

Duhai pahlawan-pahlawan bonda, Aali dan Umar..bermainlah kalian sebahagia2 nya disana dibawah lembayung HadratulQuddus jagaan Nabi Allah Ibrahim A.S.. Senyuman anakanda berdua menjadi mimpi indah untuk setiap insan yang menatap wajah suci kalian.. Tidurlah senyenyaknya di buai emas kain sutera milik kalian berdua.. Berzikir dan doakanlah kami dari sana duhai anak.. Kalian berdua merupakan ciptaan terindah sehingga menjadi bualan mulut mereka2 yg menatap kalian.. Mancung hidung kalian, lebar senyuman kalian, bulat mata kalian, tegap susuk tubuh kalian yeap!!mengenangkan sahabat Nabi s.a.w Pahlawan Umar Alkhatab dan Pahlawan Ali Karramullahu Wajhah.. 1Ramadhan 1437h kalian adalah hadiah terindah yang paling sempurna..
#incrediblejourney
#aaliumar
#ramadhan


The best announcement by doctor!!both of u doing well😘😘 but why xsabar sayang..sikit je lagi taw..xpe nanti lapar susu balik taw love!!i miss both of u..al fatihah
#aaliumar
#incrediblejourney
#ramadhan


Assalamualaikum cinta hati ibu..rindulah dekat anak2 syurga sewangi kasturi ibu ni🌸🌸 seronoknya Aali n Umar kat sana..terima kasih sayang2 ibu sebab sentiasa doakan ibu..ibu redha cuma ibu rindu sgt dgn mulut kumat kamit twins hensem ibu niπŸ’•ibu tahu Aali Umar sentiasa ada disamping ibu kan..sebab tu ibu xrasa sakit😊sebab pahlawan2 ibu tlg ibu kan..thanks honeybunny😘😘 sedapnyaaa susu di syurga sayang2 ibu ni minum sampai kenyang2 yea..susu ibu doc da stop kan sebab da melimpah2...tp xpe kat sana kan ade susu melimpah seperti air sungai..minum puas2 taw then sambung mainπŸ€—πŸ€— love both of u darlings!!nanti kita jumpa taw..love❤️❤️
#aaliumar
#incrediblejourney
#ramadhan


#aaliumar part 1

5/6 Alhamdulillah settle hal rumah, memang salah satu impian aku memiliki rumah before 30th..impian la konon..Alhamdulillah cabut undi sudi tumah lot number berapa pon da taw n akan proceed bank n s&p n bulan 12 insyallah dapat kunci..kami laki bini balik kl sampai umah mama dlm pkul 10:30 mlm..aku sakit perut nak berak..as usual aku mmg time2 mengandung ni berak tahap kritikal la kan penuh dlm seluar xmemasal..tp ni pelik sbb memulas je..aku xde la teran taik tu..tunggu keluar sendiri..lepas tu selang sejam nak berak lagi..gtaw mama, mama suruh baring mama urut perut tolak naik atas..dan tetibe rase nak kencing pulak masuk toilet Allah!!!darah dlm bowl..tetibe perut mengeras..mama terus amek keta gerak hkl..smpai hkl 12:45am ya allah sakitnya perut mcm senggugut kejap2 3minit pastu stop then dtg balik..nurse tolak masuk EPAW..cek semua specialist dr vicky ckp mama bukaan dah 3cm baby push hisself to come out and pull his twins..allah..aku urut perut sambil ckp "babies jgn la keluar lagi sayang duduk la dlm dlu..belum lagi waktu awak ni..stay there ok.." Tp lagi kuat dia menolak..ya allah hilang sakit dr vicky ckp.."Mdm, I can't do anything and u also can't do anything..be patient think of God..sabar ya mem." Aku angguk aku sakit aku peluk mama.. Dr najmi suruh aku mengiris sebelah kiri aku rasa anak aku belah kiri..aku baca surah al insyira ayat qursi selawat aku peluk mama sambil merangkak..time merangkak mama bisik suruh redha jangan nangis..ye aku nangis panggil mama sampai semua doc xboleh halang mama masuk..lepas je aku merangkak aku baring sambil takbir Allahuakbar!!Aali keluar!!dalam kantung and time tu dorg da suruh pindah katil and bawak masuk labor room 3..Dr Hew dtg nak pecahkan kantung..aku ckp "wait i wanna see my baby, can u just let him in the sac??" "Cannot" "why?" "Because the other one still inside,if i let him in the sac the other baby can't come out" aku just angguk ang doc asked again nak pecahkan sekarang boleh x..aku angguk..lepas ketip tali pusat Aali doc letak atas dada aku ya allah sempurnanya anak ibu..tinggi nya dia..tangan kuis2 u nak pegang ibu ye syg..aku cium anak aku..cool la hensemnya ikut laki aku..tinggi nya u syg!!!hidung mancung nyaaaaa..mulut nipis alahai..kumat kamit nak susu ke??kaki panjang..then doc amek letak kat warmer..lepas tu rasa air keluar vuuuu lagi skali terasa ade gedik2 kat bawah..abe bangun tgk "ayg!kaki da kuar, ok jap perut, tangan haaa kepala lagi sikit" sekali push nurse amek potong tali pusat letak atas aku..ya allah umar..ape hensem benar both of u ni..tangan kuis2 jugak..kaki tendang2 slow..mulut kumat kamit tecik mulut dia ikut ibu!!lain semua ayah!!telinga sebijik ayah..sempurna nya anak aku..ya allah tinggi sehasta...6/6/16. 1 st Ramadhan 1437h

First Ramadhan 1437h.. Aali Ramadhan bin Mohd Sufian and Umar Ramadhan bin Mohd Sufian was born at 2:30 and 2:36am.. They are born normal and Aali still in the sac Umar normally come out without sac..both of them are alive and an hour after they born Allah love them more..
They are too perfect both of them are too perfect..

#twins
#incrediblejourney
#ramadhan

Thanks Allah for lending me Ur beautiful creatures for fifth months..they are belongs to U

Terima kasih buat hadirin hadirat yang sudi hadir melawat ,melaksanakan solat jenazah serta majlis pengebumian Aali Ramadhan dan Umar Ramadhan..
Xlupa buat semua yang mendoakan kesejahteraan kami sekeluarga..Terima kasih semua..Salam Ramadhan Almubarak.

#twins
#incrediblejourney
#aaliumar
#ramadhan

Cinta..
Terpisah jauh dua dunia
Miss the movement 
Miss to hugs n kisses

#aaliumar
#2ndRamadhan