Monday, June 13, 2016

#aaliumar part 4

Pahlawan-pahlawan ibuπŸ€—πŸ€— buat ape tu syg?? Ibu nak sambung cerita  ni..

Dalam ibu dok muntah2 sampai lembik2 la bangun pkul 2pagi xtidur smpai pukul 4-5pagi ayah gosok2 belakang urut2 kepala ibu.. Esoknya sekitar jam 7:45pagi ibu dapat call ayah accident..Allahu, tapi ibu tahu pahlawan ibu ni tolong ibu.. X susahkan ibu, AJAIB😱 ibu dah x muntah.. Kalian ni mmg betul la sayang ibu..tq sayang2 Aali Umar!!tq sebab kuatkan hati ibu..xpernah ibu sekuat ni duhai anakanda sekalian..hampir 2bulan ulang alik hospital hantar ayah..anak2 ibuayah dah masuk 22minggu..dan ibu baru tahu 22minggu tu dah masuk 6bulan  ye?? Ye la due kan September mesti la dah 6months kan..tapi Aali Umar mengeras nak keluar awal..kenapa sayang2 ibu??xsabar nak jumpa ibuayah ye??masa sampai hospital doctors ckp ibu contraction bersalin tp kalau anak2 ibu keluar akan premature dan xleh survive sbb organ dalaman belum matang lagi..ibu mintak pahlawan ibu mohon jangan la keluar lagi dok la dalam dlu..tapi nanny peluk ibu mintak untuk redha dgn apa yang bakal jadi..ibu tutup mata fikir anak ibu..ibu baca surah al insyira,ayat qursi, selawat dan bila ibu takbir dgn sekali teran jam 2:29am Aali keluar..Allahu masih dalam kantung anak ibuayah..comelnya gerak2 lagi, doc tanya ibu untuk pecahkan kantung sebab Umar still kat dalam..lepas ibu tgk Aali ibu angguk doc terus pecahkan potong tali pusat letak atas ibu..Ya allah hensemnya anak ibu, wangi nya dia..πŸ€—πŸ€— ibu rasa air keluar lagi ayah bangun bgtaw ibu kaki sayang Umar dah keluar, sekali lagi ibu kembali bertenaga Alhamdulillah 2:36am Umar keluar doc sambut terus potong tali pusat letak atas dada ibu😊😊 seronoknya Aali Umar gerakkan tangan kaki n mulut..then doc amek kena letak dalam warmer.. Ya Allah cukup sempurna..hensem dua2, tinggi plak tu..kenapa xsabar pahlawan2 ibu ni..tapi ibu tahu syg2 ibu pergi tanpa rasa sakit..jam 3:30am Umar pergi ibu redha jam 4:00am Aali kembali tika diazankan ayah..kami redha syg cuma kami rindu😊😘
#aaliumar
#incrediblejourney
#ramadhan


5th Ramadhan 5th days Aali Ramadhan and Umar Ramadhan in heaven..
The incredible journey that both of u are facing now..

Dear Aali and Umar,
Ibu knows both of you always pray for us to remain strong day by days.. Ibu also knows that both of u always make doa for us..
Ibu knows that both of u come and see us every single moment..
Ibu knows both of u love to be there and ibu always pray for both of u..

Aali and Umar,
Both of u are my strength
My love
My apples
My honeybunny
And the most important thing is my PAHLAWAN!!

Kisses and cuddles πŸ˜˜πŸ˜˜πŸ€—πŸ€—
Love❤️

#aaliumar
#incrediblejourney
#ramadhan


No comments:

Post a Comment