Thursday, March 31, 2011

::april fool::

mengimbas kembali zaman sailormoon, pokemon, tomatoman, gaban etc; urm jyeah itu la zaman kecik2 sy dan korang2 yg lahir taun87-93..time tu la baru nak knal perkataan lawak bodoh la:april fool la:ape la..kecik kan...buat ape yang kite dengar and practice ape yang kite tengok..itu la time bagus untuk belajar sume bende..yela kecik2..perkenakan orang no.1..nak2 manusia seperti saya...kalo dok diam memang makan pulut kuning la 44hari 44malam..antara yg saya egt:
  1. eyh ape kotor kat baju tu??ajax fabuloso!!then gelak2 smbil cakap "april fool"
  2. eh hari ni makcik kantin tu xjual da air rm0.30!!then jerit "april fool"
  3. ari ni sekolah petang cuti..cikgu mati kene tembak..then jerit lagi "april fool"
  4. homework teacher kate xyah wat...bile membe da kne marah bisik kat tinge dye "april fool"
  5. bile dengki kat orang tu selak skirt sekolah dye sampai nampak spander pink then jerit "april fool"
dan semua tu disambut dengan gelak tawa yang memeriahkan suasana...sy xpaham apa sebenarnya "april fool" maybe bile translate itu adalah "hari lawak bodoh sedunia" but..totally im 100% wrong...why not..this is not like what im think before...bile saya masuk asrama..dengar byk kuliah agama..baca article2 bout "april fool"barulah ade knowledge sket pasal bendalah bodoh yang sy dok jerit2 sempena 1april tu...urm -__-" rupenye tarikh tu memperingati para kafir laknat disaat mereka menjatuhkan kaum paling unggul dimata dunia iaitu ISLAM...mereka merasakan mereka telah berjaya dgn cemerlangnya memperbodohkan kaum muslim..walhal itulah pertama kali dan kali terakhir dorg leh wat cmtu..thats y dorg egt sgt tarikh tu...so dorg pon standby la tarikh tu untuk kenekan @ wat lawak bodo kat kengkawan dorg...dan bende tu da telajak sampai ke pemikiran anak2 kite termasuk sy sndiri mase kecik2 dulu...alhamdulillah sekarang da besa..da byk info..kalo adik2 wat kite tego la kan..pe gune ade unifi mahal2 kat umah tu an...mereka para yahudi memerangkap minda kite dan bermain dgn mentality kite..sbnarnye april fool ni meraikan hari pembunuhan kaum muslimin beramai2..sumpah jahat giler dorg..now kite da taw..kite xyah wat..buang masa tambah dosa ja...da la yang berat dosa da ni....

::my best-friend on her convo day::

sume orang sebok konvo...my bestfriend also...fisz...dye balik dari sabah jejauh semate2 nak konvo on 27march2011 baru ni..aha~best kan fisz sgt cantik di hari convocation beliau..dgn berbaju kurung putih macam bidadari...aha~cun kot besfren i...bangge lak rse...dgn pkai jam tgn ajaib yang di prezent kan dr seorang puteri raja yang paling cun dan cerdik di alam semesta iaitu rahsia!!hahahaha cntik la ko sayang...tapi kan...jubah ko tu cam labuh beno je...hahahaha taw x witch???dalam erti kate lain ahli sihir????taw x???wakakaka tu la aku suh gemok xgemok2..makan banyak tapi adat la orang bela jin..nak2 dok kat tempat jin betandang lak...tu yang kurus tu..belajar jauh bukan main...klcc pun xnampak taw...huhuhu btw congrate dear!!!love u!disini ku abadikan gambar kenanganmu dihari konvomu.(dengan nada yang beasa aku wat kat ko fisz,...hahahaha)
pegang bunge pe barang..pegang la penyapu baru la witch

with mak sayang!!!

an kawan2 beliau

cium banyak2!!!muah3

Wednesday, March 30, 2011

::earing:assigment:cheque::

jyeah!!!today i got the special thing from my beloved friend nik nuruslina my classmate..yehuuu~seronok3...aha!!so sweet...white colour kot...korang ade???i ade..nak tgk???kat bawah neh...
nice kan????

yang baju ijo tu la ina!!
 then ape yang paling bestnye...assgment e marketing iaitu business plan yang terbaik dari ladang da siap!tapi!!bukan kne anta ari ni!owh no~~~da siap kot..kate kne submit ari neh..rupenye next week!!adoyai...ape daaaaa..tapi xpe la kan..di sebabkan terlampau excited sgt nak anta kan..xde la kelam kabut bagai nanti...

this is our product..protable charger

our logo!!nice kan
dan!!bende yang paling hebat sekali hari ni!!i got the cheque from uniKL!!jyeah!!seronoknye...duit refund rm600..ngah2 xde duit lak an..mmg rezeki jatuh dari tingkat 28 la an...thanx financial department!!!


When You Went AwayWhen You Went Away

Tuesday, March 29, 2011

the internet put upward pressure on price

discuss!!e-marketing the second task!

  • maybe it will be happend!they look ur item expensive than put it in the stall
  • branding and trust
  • 3market bases
    • b2b
    • b2c
    • b2g
  • high demanding
  • ---------
  • in progressss


aidid da egt nama kawan2 saye!!jyeah!!aha kak mira, kak ddiey, abg nazz, abg boy, abg achik, abg bad!!paling die senang egt name nazz and ddiey..paling die susah egt name bad...bas la dab la...sume jadah kua....paling die suke tgk gmbar boy...hahaha aidid2

aidid at jusco


Monday, March 28, 2011

::settled::

penah dengar x peribahasa melayu sudah jatuh tangga ditimpa ketawa bertimpa timpa..kering an???well well well..aha~nice kan itu lah kisahnye kalo bercakap dalam hati bende2 yang xbaik...tangga dang wangi menjadi saksi...aha~xleh blah begitu la ye...jangan kite bercakap sesedap hati kalo kat orang yang berdaulat lah konon...aha~then td ade pillow talk dengan dia dan dia...sambil melahap mc'd d ampang park...semua perkara telah diceritakan dan all the problem has been solve...nice kan...yang penting ape2 je we need to discuss and direct to the point...easy right...kalo xde pillow talk camni bile problems nak solve right???suke xsuke kite kne face gak...ape2 je yang jadi mesti ade hikmah...now yang penting friends is everything..cool kan..ddiey and mira!!thnx girls!!both of u are the hotties chick in this world!!
tgn tutup mc chicken!aha

si gila ini la yang kne i hadap everyday..problem same2 telan

love both of u!

Sunday, March 27, 2011

::CROSS OUT WHAT U HAVE DONE::



smoked a cigarette.
gotten so drunk you passed out.
ridden every ride at an amusement park. 
collected something really stupid.
gone fishing
watched four movies in one night.
gone long periods of time without sleep.
lied to someone.
snorted cocaine.
.failed a class
dealt drugs.
been in a car accident.
been in a tornado.
done hard drugs.
watched someone die.
been to a funeral.
burned yourself
run a marathon.
cried yourself to sleep.
spent over £200 in one day.
flown on a plane.
written a 10 page letter.
gone skiing.
been sailing. 
lost someone you love
had a best friend.
shoplifted something.
been to jail.
dangerously close to being in jail.
had detention.
skipped school. 
got in trouble for something you didn’t do.
stolen books from the library. 
gone to a different country.
dropped out of school.
been in a mental hospital.
watched the “harry potter” movies.
had an online diary.
fired a gun.
gambled in a casino.
had a yard sale.
had a lemonade stand
actually made money at the lemonade stand
been in a school play.
taken a lie detector test.
swam with dolphins.
voted for someone on a reality tv show.
written poetry.
read more than 20 books a year
used a coloring book over age 12.
had surgery.
had stitches 
taken a taxi.
seen the washington monument.
had more than 5 im’s/online conversations going at once.
overdosed.
had a drug or alcohol problem.
been in a fist fight.
had a hamster.
pet a wild animal.
used a credit card.
gone surfing in california.
done “spirit day” at school.
dyed your hair.
gotten a tattoo.
had something pierced.
gotten straight a’s.
been on the honor roll.
known someone with hiv or aids.
taken pictures with a webcam.
started a fire
gotten caught having/going to a party while parents were gone.

::joging::

yeah!!untuk pengetahuan semua ye semalam papa soh follow dia p jogging..hebat x??kat taman tasik dato' keramat...kenapa kite perlu berjogging?sebabnya kalo xberjogging dalam masa 2years anda akan dapat mengumpulkan lemak dengan jayanya seperti saya!jyeah...dengan perut berlipat bagai..ahahaha..nak wat cam ne..dulu time sekolah ber hockey n netball bagai...lepas je sekolah ape jenis syaiton masuk badan pon saya xtaw...dan nak bagi taw..papa saya adalah seorang jurulatih pendidikan jasmani ---------- malaysia...identity beliau terpaksa dirahsiakan sebab dye xsuke glamour..macam dalam cite i am number 4 tu la...xleh ade identity dalam google or ape2 la...aha begitu la ye...semalam jogging..ari ni menelan..hahaha malas nye awak awak oi....
papa nga warming down
bukti saya turut berjoging bagai
ni la die..pukul 6:15p.m..panas kan

Saturday, March 26, 2011

::abc::

kenape perlu kita belajar abc..123..doremi and sume2 la..nak2 time skolah rendah dulu...dengan recorder bagai...tapi bila time wat persembahan xnak lak amek jd penyanyi or musician...yang selalu saya join masuk quiz matematik n pertandingan melukis...egt lagi dulu kalo xbwk recorder tangan kne ketok sampai merah2...bukan nye bile besar ni aku nak jadi pemuzik terhandal..ape ntah motif dye...wat saket mulut je dok muncung 2jam..perlu ke kite sume belajar sejarah...dorang sume kan da meninggal...xbelajar pon mmg kita akan tahu (maybe bagi orang yang banyak membaca seperti aku) n kenape la harus kite belajar math???sedangkan bile kite g beli kat kedai kite taw tolak tambah darab pe sume...(umur aku 5tahun aku da pandai membaca n mengira..hari2 tgk ALONG siti sifir)n kenape kite kne belajar seni???bukan sume orang taw melukis la..itu namenye bakat...xperlu kot...belajar la mende yang akan kite guna..ni x...cm buang mase lak an...nak2 time belajar kimia...ya ampun...2taun bersengkang mate keranamu kimia...xminat nye aku wat mende2 saket jiwa bagai nak gila tu...dan sampai sekarang..kita mempunyai berjuta2 otak yang akan menjawab soalan..tapi kenapa memerlukan satu skema jawapan yang skema nak mampus...bygkan 6ribu orang student spm...ade 6000 kepala n ada 6000jawapan...tapi knape ikut 1je jawapan...setiap orang ade creativity menjawab soalan masing2...the way they thinking is not same each...same la kalo kite tgk satu painting tu...ape yang korang nampak bile tengok potret Monalisa?ce citer ape yang korang nampak..

adakah:
  1. perempuan cantik
  2. nightmare
  3. sadness
  4. da vinci thinking
  5. old women
  6. secret feeling
  7. monalisa is a man
  8. other..
so jawapan mesti sume xsame kan...saya xde skema jawapan...ape yang anda pk..tu sume betol sbb u all sume the best...yg xpuas ati nye kenape sume subjek ade skema jawapan!!

::slap::

penah rase tak tamparan hebat seorang yang tapak tangan sama besar muke ko???fuh kanan fuh kiri...ya allah jauhi aku dari sifat syaiton yang penuh amarah ni...sbr je la...ngadap lappy...gile x gile orang ckp elok2 die balas kurang ajar...tawu la aku sekarang x berduit...xkeje an...smbung belajar...mane la ade orang nak respect orang xberduit macam aku...once aku da ade pHd pon belom tentu dorang respect aku kalo tgk aku xberduit macam ni...tapi kalo aku xbelajar tp kerja income juta2..amboi...bukan main lembut gigi dari lidah...kalo gigi telanggar lidah gigi yang berdarah...tapi itu la manusia kan..no comment..sememangnya dorg macam tu..ilmu da xde makne...yang bermakna duit...cube kalo korg yang xberilmu ni muflis one day disebabkan sifat bebal korg yang korang banggakan sgt tu...bukan nak kate kalo org spm dapat 9 sume tu bebal...ade gak yang da smpai degree..tp lagi bebal dr yg spm dpt 9...life ni mcam ni la...ade naik turun...berbangga dgn ilmu yang penuh di dada bukan di sijil...same gak duit...kalo xde duit jangan mimpi la orang nak menghimpit kat ko..lagi die maki marah ko ade la..even ko bru ckp sepatah je...sebab ape ko xberduit....even dulu time ko senang ko tolong die...xde makne de die nak ingat sebab sekarang die lagi berkepuk dari ko...seblah mate pon xde nye die nak pandang...ni namenye orang yang riak dan takbur...and paktam(cikgu tusyen saya yang menyebabkan saya dapat 5A UPSR 2001) penah cakap kite jangan jadi manusia bodoh sombong...kalo xtawu jawab xtahu..jangan nak hipokrit jangan nak lupa daratan...dulu aku xpaham..now aku da jumpa manusia bodoh sombong...thanx paktam..cikgu2 SMTG lak selalu cakap.."hormat orang tua..jangan sombong..nanti da berjaya..kalo jumpe cikgu..tegor..panggil...jerit kuat2"itu lah yang aku praktik sampai sekarang...jumpe sume orang tegor je...egt xegt name belakang cite..knal xknal xde hal la...bende camni tak kan wat korang dapat dekan or 11A time spm macam aku...tp orang akan egt korg sampai bile2..once korang da wat perangai macam bai mabuk..kem salam la...sampai mati dorg akan egt bende buruk tu..yang dorg akan kata..."da la xcerdik...perangai huduh lak tu..."

Friday, March 25, 2011

::old school::


jumpe pic lame..lu ape ade hal..haha tem nih nga melepet kat SohoKL mont kiara...tem ni xramai taw soho...i je melepet kat situ...now da basi...xpayah nak gebang2 cite la kalo takat lu lepak sohoKL..wa lepak uniKL now...


::hari soya sedunia::

as usual la kan...asal lunch je tgk muke kawan2...makan an dorg...teman2 baik i kat kolej..ddiey, mira, nazz, boy, bad and achik...and tadi tambah ag sorg geng mdm ijun!!huwaa best lepak kot...byk input i dapat...sharing about her experience and our knowledge....urm3...yeah tapi yang bestnye hari ni semua orang kne virus soya dari i!!aha~ semua minum soya ye...for ur information i memang penggemar soya dari dulu ag...ha ni la akibat die...satu table g taw minum soya...mane ade air lain selain air lior achik!!hahaha chill babe... 
urm disebabkan byk sgt cakap time klas mandarin...laushe' xpanggil da name kitorang...aha ni gare2 telampau terre ckp mandarin...name bad, boy, nazz, mira, and i tidak dipanggil...ni sumer imran nye pasal....hahaha ye ah mase mule2 kitorg x pay attention sbbnye si bad an boy ngantok, nazz bz an lappy, mira renung dinding sampai tembus...i lak nga bbm an bell..sekali die tnye xtaw nak jwb...but when v all pay attention haha dgn bangganya...laushe da xnak tnye...angkat tangan pun dye xnak pggl gak...nasib la labu

Thursday, March 24, 2011

ng-right: 10px; padding-top: 5px; width: 131px;">21

::hujan::

tiap titis derai mu
memberi ku satu ilham
yang xterungkap oleh kata kata
yang menilai hanya
mereka yang tahu erti
tiap titis itu....

Wednesday, March 23, 2011

::malaysia today::

ahaks!!i baru balik ni...so tired....nak elak jem nye pasal...lepak la an classmate i....aniem, dilla and ahseng...huhu best kot...makan tako....borak2...kaco anak zila bakarin...hahahha cun kot dye...anak dye qaseh tu comey gila kot...hahaha btw pape pon rindu sgt an pia...td jumpe pia....huaaaaaaaa nanges3...rindu kot...haaaaa pia aku rindu ko....mane fb ko neh yang....waaaaaaaaa...tu la dia sofia maisara...room- mate i tem kat hostel teknik gombak dulu....waaaaaa


 dilla
 aniem
ahseng

sampai je umah...mama tunujuk sesuatu yang cantik mate memandang......omg!!!cantik siot carrot tu...tgk la sape wat Aidid Alfian kan...hahahaha pandai la aidid neh...hebat...baru dajah due kot ko neh...nape warne lawa sgt neh??????aidid aidid aidid...tulisan buruk tapi power...hebat macam saya lah!!

Tuesday, March 22, 2011

::korang ade::

Dari saya duduk mengadap orang yg sy xsuka lagi bagus kalau sy...

  1. Blah dari tempat kejadian
  2. Beckp tp xpandang muka or ignore je(xkn nak tgk lg kot.dye kan anjing.tp anjing blh tgk.pegang haram)
  3. Dengar lagu
  4. Berbloger la
  5. Makan
  6. Think about my asgmnt


Dari saya tercongok macam orang bodo lagi bagus kalau sy...

  1. Berambus dan cari kawan kawan
  2. Ketawa an kawan kawan
  3. Call bf sy
  4. Menconteng kertas dan buku bagai
  5. Message sesape
  6. Amek gambar


Monday, March 21, 2011

::jom main game ni::

i) Pilih bulan kelahiran anda:
Januari - Aku cinta
Februari - Aku gigit
Mac - Aku belasah
April - Aku peluk
Mei - Aku terhantuk
Jun - Aku terkentut depan
Julai - Aku menari dengan
Ogos - Aku pergi dating dengan
September - Aku lambai dekat
Oktober - Aku muntah depan
November - Aku jerit dekat
Disember - Aku terlanggar

ii) Pilih nombor hari jadi anda:
1 - Mak aku
2 - Komputer aku
3 - Liverpool
4 - Garfield
5 - Musuh dalam selimut aku
6 - Gangster
7 - Handphone aku
8 - Gerrard
9 - Driver Bas
10 - Semut
11- Kawan baik aku
12 - Polis
13 - Taik kucing
14 - Patung barbie
15 - Lee Chong Wei
16 - Mak Mertua aku
17 - Mak tiri aku
18 - Girlfriendaku/ Boyfriend aku
19 - Makcik kantin
20 - Sharifah Amani
21 - Upin dan Ipin
22 - Siti Nurhaliza
23 - Spongebob
24 - Cristiano Ronaldo
25 - Bapuk/Maknyah
26 - Kawan aku
27 - Raja Lawak/Akademi Fantasia
28 - Jiran aku
29 - Orang gila
30 - Taylor swift
31 - Awek cun/ Jejaka tampan

iii) Pilih warna baju yang anda pakai skrg:

Putih - Sebab aku perasan cantik/hensem
Hitam - Sebab aku gila
Pink - Sebab aku suka single
Merah - Sebab mak aku suruh
Biru - Sebab aku tak tahan
Hijau - Sebab aku baik hati
Ungu - Sebab aku cemburu
Kelabu - Sebab bomoh suruh
Kuning - Sebab suka hati aku la
Oren - Sebab aku baru putus cinta
Coklat - Sebab aku tak tentu arah
Lain-lain - Sebab aku fikir aku hebat

KONGSI JAWAPAN ANDA

jawapan saya
saya terlanggar spongebob sebab aku suka single..

jawapan tu tipu padahal im not single!

Sunday, March 20, 2011

::my little princess::

Princess Tasnim Sofia..urm3..like me right...well3..like mom like son la...hehehe she is my cousin actually...cute right with her big eyes like sugar glider!!aha~sorry aunt...but she look like my daughter right...please tell yessss!!yeah!

sibuk die nak capai baju orang
 ketawe kne agah an alif






ergh!!powerpuff girl!!!sofia berat da....huhuhulove my baby girl...beloved princess aurora!!



Saturday, March 19, 2011

::t:o:d:a:y::

ergh..the bored Saturday!!with the beloved head...owh headache!!its so hurt oke..like a migraine but it more to headache..urm maybe because of nuklear rain  that came from east country...urm3 cant join my mom manage the wedding....yeah however i just do this..yeah3 make over the netbook..cool~
before and after...huhu what do you think guys??is it oke???
before


after
love this one..owh!!haha that love that white heart at the above..aha~nice right...

Friday, March 18, 2011

::j:a:n:g:a:n::

jangan kau nak cakap kau betul
kalau kau rase kau dah memang salah
jangan kau nak menidakkan
kalau semua orang tahu kau salah

::d:u:s:t:a::

xpayah nak berdalih
aku nampak segalanya
xpayah nak menidak
aku faham segalanya
xpayah nak merepek
aku tahu semuanya
xpayah nak berbaik
aku benci tu semua
xpayah nak megata
aku kenal kau siapa
xpayah nak membantah
aku hidup untuk mereka
xpayah nak mengejek
aku xpernah pandai marah
xpayah nak ketawa
tawa kau menjadi racun mataku
xpayah kau muncul
aku xpernah mengharap
xpayah nak menempelak
kerana tiap baris katamu itu
DUSTA


gastric!!!

::unlucky::

thanks for the wasting my time to wait u..
thanks to make me hurt..
thanks for being my friend when u r in sadness..
thanks for make me like junk..
thanks for ur plastic tear..
thanks..
thanks and thanks!


Tuesday, March 15, 2011

::yi er sam se'::

yeah pagi yang menakjubkan....menghirup udara segar kl dpagi hari di atas tren nan indah nak g menyiapkan journal saya yang lagi satu xsiap awak oi...terkocoh kocoh den!!!hea sampai tingkat 22 unikl..macam bease la kan berebut naik lift...siap kne ngorat lagi td kot...ahhahaha ngade an saya..memang pon!!aha~tgk la saya...fami ckp saya mcm budak medic!!is it????aha~kombang2..tgk la boy suke wat saya macam patung xbernyawa..letak topi bagai..aha!!

aha time class mem ijun..tgk azim..focus je..padahal belakon

dan mase petang saya dihabiskan dgn wat minutes meeting and memorandum..urm ni la tugas secretary...nak wat cam ne sedia lah berkhidmat kan...tapi saya ade 2 kawan yang setia menunggu...boy and ddiey!!thanx beb...siap karok bagai lagi u...haha time nak balik i an ddiey ditahan oleh org WWF..soh sain tande support!!yeah then click2 lah ape ag an...
yang straight tu sign ddiey!!i nye u all nampak kan

yeah!!ratu cantik pegang board!!
duta ni

Monday, March 14, 2011

::yaya cakap::

yaya kate saye macam ana raffali???aha~ye er...die kate sekali imbas...ui!!kombang semangkuk hah den neh...hahahaha sorry ye kawan2 saya mmg cepat perasan...so moral of the story jangan puji saya taw..memang pantang dipuji la...hehe sorry ye...urm oral test mandarin saya tadi dapat 9/10...urm3..xpe la jnji da lepas kan...